fbpx
 

 Môžete nám pomôcť poukázaním 2% z daní!!! 

Oz. Bábky v nemocnici je prijímateľom osobitného podielu zaplatenej dane.

Detské oddelenie v nemocnici Antolská by pokojne mohli premenovať napr. na MANDĽOVÚ PLANTÁŽ. Každý týždeň tam totiž narastú asi 5 ročné mandľovníky. Sú to vzácne stromy, ktoré vyzerajú úplne ako det i- majú hlavu, dve ruky a nohy, niektoré majú dlhé vlasy. Ale všetky majú v malom nošteku alebo v hrdle mandľovú úrodu. Fíha! Mandle na deťoch mandľovníkoch, už pekne narástli, niektoré sú aj trošku prerastené! Ešteže v tejto v nemocnici či vlastne, na tejto plantáži vedia čo s nimi. No predsa ich treba obrať! Mandľovníky sa uspia a ŠMIK! Už sú von! No a deti mandľovníky majú mandle obraté a musia ešte chvíľu oddychovať. že prečo? Zber vraj nebolí?! Kdeže!To viete, taká oberačka to je drina aj pre mandľovníky. Po zbere im ostane boľavé miesto a to sa musí zahojiť presne ako po skutočnej operácii!
No a teraz prichádzame na nemocničnú plantáž i mi - Bábky v nemocnici! Snažíme sa spevom a bábkami to boľavé miesto pofúkať, pohnojiť, ošetriť smiechom a nenásilným odstránením doterného škodcu - Nudy. Aj  dnes sme boli na plantáži, mandľovníky boli ubolené ale veľmi milé! Popri nich sme boli pozrieť aj iné rastlinky napríklad malé sedmokrásky ktoré skolil hmyz - Zápal pľúc. Na veľké šťastie na tejto plantáži si vedia rady aj s týmto nebezpečným škodcom!
Uf dnešná práca na plantáži bola namáhavá, ako ideme domov rozmýšľam čo potom s tými obratými mandľami robia! Nedali nám totiž ani jednu! Vraj sa šepká, že z nich nakoniec upečú veľkú mandľovú tortu! No neviem nieje to náhodou len povera?

Luca a Granka

FB_logo Follow us on Instagram youtube_1

 

 

Podporte nás práve teraz

kartou alebo on-line prevodom

.



Joomla Tutorial