fbpx
 

 Môžete nám pomôcť poukázaním 2% z daní!!! 

Oz. Bábky v nemocnici je prijímateľom osobitného podielu zaplatenej dane.

O nás

Bábky v nemocnici

To je divadlo, ktoré sa snaží o uľahčenie pobytu detí v nemocniciach.

Prinášame deťom do nemocnice veľa bábok - malých i veľkých, prinášame rozprávky a pesničky, prinášame možnosť hrať sa a rozprávať.

Javiskom sa môže stať aj nemocničná postieľka. Nie je to len obyčajné predstavenie. Hráme s deťmi a pre deti.

Ponúkame bezprostrednú komunikáciu, deti sa zapájajú do hry: napovedajú, pomáhajú, vymýšľajú príbehy, hrajú s bábkami a často sa zveria aj so svojím trápením.

Tak to je tá naša medicína.

 

Na Slovensku je ročne hospitalizovaných na detských oddeleniach nemocníc takmer stotisíc deti, ktoré sú často dlhodobo pripútané na lôžko.

Každý dospelý veľmi dobre vie, ako je aj pre neho pobyt v nemocnici psychicky náročný. Pracovníci sú natoľko vyťažení, že nemajú možnosť sa pacientom venovať individuálne. Bolesť a odlúčenie od rodiny pôsobí dvojnásobne na detských pacientov. Malé deti sa často nudia, je im smutno, cnie sa im, prežívajú stiesnené pocity spojené s chorobou a odlúčením od rodiny.

A my sa snažíme deťom ich pobyt v nemocniciach čo najviac spríjemniť.

Občianske združenie Bábky v nemocnici sa venuje práci na poli dramaterapie a rozvíja spektrum aktivít v oblasti psychosociálnej starostlivosti. Zasadzuje sa o uľahčenie pobytu detí v nemocniciach a liečebniach. Počas našich návštev úročíme sedemnásťročnů skúsenosť s realizáciou podobných projektov na Slovensku aj v Českej republike.

Bábky dokážu u chorých detí často viac než pilulky - vykúzliť úsmev, zaplašiť smútok po domove, pomôcť na chvíľu zabudnúť na bolesť a trápenie. Prostredníctvom divadelných predstavení, hier a pesničiek sa snažíme pomôcť v procese uzdravovania, snažíme sa otvárať priestor k hre a komunikácii o prežívanej realite.

Čas nášho pobytu na oddelení je variabilný. Často zostávame k dispozícii po celý deň. Niekedy pripravujeme aj celotýždenné programy. Prispôsobujeme sa možnostiam oddelenia, aj detských pacientov. Máme diferencovaný prístup k rôzne chorým deťom. Spolupracujeme s nemocničným personálom aj s rodičmi.

FB_logo Follow us on Instagram youtube_1

 

 

Podporte nás práve teraz

kartou alebo on-line prevodom

.